Black Friday – vybraný proteín za polovičné ceny!
Navyše zľava 20 % aj na Stay fit. Kód: BLACK
Navyše zľava 20 % aj na Stay fit. Kód: BLACK
Tentoraz sme sa vrhli na pečenie. Vymysleli, vyskúšali a ochutnali sme pre vás tri nové recepty. Všetky si môžete pripraviť aj v priebehu keto diéty. Poďte rozšíriť svoj jedálny lístok o ďalšie skvelé jedlá.
Budeme potrebovať:
Ako na to:
Cuketu nakrájame na kolieska. Filé z lososa osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom. Na plech vyložený papierom na pečenie položíme rybu a plátky cukety, ktoré osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 20 až 30 minút.
Medzitým si pripravíme jogurtový dip. Kôpor nasekáme najemno a pridáme do pripraveného jogurtu. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Všetko dôkladne premiešame.
Jogurtový dip servírujeme spolu s lososom a cuketou. Môžeme ozdobiť vetvičkou kôpru a plátkom citróna.
„Losos je jedným z najlepších zdrojov omega 3 mastných kyselín, ktoré majú mnoho pozitívnych účinkov na naše zdravie. Napríklad zmierňujú zápaly, znižujú krvný tlak a majú veľmi dobrý vplyv na náš kardiovaskulárny systém. Pri lososovi je dôležitá jeho kvalita, pôvod a chov. Napríklad losos z voľného chovu bude chuťovo aj nutrične kvalitnejší ako losos, ktorý sa chová na farmách,“ hovorí výživový poradca Jiří Skála.
Budeme potrebovať:
Ako na to:
Umytú brokolicu vložíme do vriacej vody a varíme do polomäkka. Vodu zlejeme a brokolicu odstavíme.
Rozbijeme vajcia, ktoré osolíme, okoreníme a pridáme do nich nastrúhaný parmezán a muškátový oriešok. Celú zmes premiešame.
Zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom a vysypeme sezamovými semiačkami. Brokolicu pokrájame na menšie kúsky a vložíme do zapekacej misy. Zalejeme zmesou z vajec a parmezánu. Zapekáme 20 minút pri teplote 200 °C dozlatista.
Budeme potrebovať:
Ako na to:
Pleskáča očistíme, umyjeme a osušíme. Potrieme ho olivovým olejom a dovnútra vložíme pár vetvičiek tymianu. Rybu premiestnime na papier na pečenie a osolíme. Vložíme na cca 25 minút do rúry predhriatej na 180 °C.
Olúpané avokádo nakrájame na kocky a pokvapkáme ho citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Pridáme nakrájané reďkovky, uhorku a valeriánku. Z olivového oleja, citrónovej šťavy a balzamového octu pripravíme dresing, ktorý pridáme do šalátu, a všetko spolu premiešame.
Pečeného pleskáča podávame spolu s avokádovým šalátom.
„Avokádo obsahuje mnoho tukov prospešných pre naše zdravie. Až 60 % z nich tvoria mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA). Tie majú okrem iného protizápalový efekt a znižujú hladinu celkového a LDL cholesterolu v krvi.V avokáde je tiež množstvo vitamínov (B6, B9, C a K) a minerálnych látok, predovšetkým draslíka, ktorý pomáha správnemu fungovaniu srdca a zdraviu kostí,“ opisuje benefity tohto ovocia výživový poradca Jiří Skála.
Ako vidíte, keto varenie nie je v žiadnom prípade stereotyp. Sledujte náš blog a tešte sa na ďalšie zaujímavé recepty.
Tento článok stojí za zdieľanie!
Ako správny copywriter zásobuje náš blog novinkami zo sveta proteínovej diéty, rozhovormi o chudnutí a článkami z oblasti aktívneho životného štýlu.