Keto Diet
Košík 0

„Chcem byť kus krásnej ženskej, nie maminy,“ priala si pred diétou Pavlína

13. 8. 2024Tento článok vám zaberie 4 min čítaniaTereza Břízová

Dve tehotenstvá a zdravotné komplikácie dali jej postave zabrať. Sympatická mamička si povedala, že zaberie a v lete si oblečie plavky bez obáv. „Nechcem sa hanbiť za vaňu namiesto brucha,“ hovorí.  

Chudne celé Česko: Pavlína schudla s KetoDiet

Pri každom tehotenstve Pavlína pribrala 25 kg. Nejedla nijako neriadene, ale jej telo si ukladalo všetko, čo zjedla.   

Aj keď ju partner v chudnutí podporuje, pripúšťa, že túži po opore a pochvale aj od niekoho ďalšieho. Keď sa hlásila do výzvy Chudne celé Česko, mala už balíček s diétou doma. Pustila sa doň a na naše úvodné stretnutie tak prišla o pár kíl ľahšia.  

Pavlína pred začiatkom chudnutia  

  • Vek: 37 rokov  
  • Výška: 176 cm  
  • Váha: 99 kg  

Pavlína už 10 rokov trpí autoimunitným ochorením  

Vzhľadom na ulceróznu kolitídu (zápal hrubého čreva) dlho váhala, či sa má do KetoDiet vôbec púšťať. Radila sa s lekárom, ktorý nechal nakoniec rozhodnutie na nej. Každé telo totiž môže reagovať inak. Pavlína má šťastie. Počas keto stravovania sa cíti pokojne a vyrovnane. „Dlho mi nebolo tak dobre. Napokon som našla stravovanie, ktoré mi svedčí. A ešte k tomu čerešnička na torte – chudnem,“ hlási spokojne.   

Keto diéta na 4 týždne – INTENSE 1. krok

Pavla, aké boli vaše začiatky? 

„Keď som otvorila kufor (Pavlína chudla s balíčkom INTENSE), prekvapila ma rôznorodosť jedál. Nebola som po nich vôbec hladná a tešila som sa na každú ďalšiu porciu,“ hovorí. Naučila sa jesť v pravidelných intervaloch zhruba po troch hodinách. 

„Na raňajky omeleta, na desiatu nápoj. Keď nestíham, nevadí, môžem si dať nápoj alebo chlieb pokojne aj na obed,“ pochvaľuje si Pavlína rozmanitosť a to, že kombinácia jedál je čisto na nej.

Aké máte najobľúbenejšie jedlá a nápoje?

„Najradšej mám šejky, sú príjemné na cestovanie. Obľúbila som si aj polievky. Hrášková chutí naozaj ako roztlačený hrášok. Chutia mi čokoládové tyčinky. A sušienky, tie sú úplne božské.“ Pavlína priznáva, že je na sladké. A má vlastne výhodu, o sladké chute počas našej diéty nie je núdza.   

Počas chudnutia občas zhrešila

V prvom kroku diéty Pavlínu občas zlákal kúsok čokolády. Diétny prehrešok kompenzovala cvičením. Na to však pozor. Ak budete opakovane vypadávať z ketózy, začínate vlastne stále dookola. Úbytok váhy potom na seba nechá dlhšie čakať.

Pavlíne prospel druhý krok, ktorý jej skutočne vyhovoval. „Dvojka je super! Bola som starostlivá, len som trochu flákala pitný režim,“ pripúšťa.

Ľudské telo ako kvetina vo váze:  

Výživová poradkyňa Martina Weisserová pripodobňuje naše telo ku kvetine vo váze. Ak jej nedolievate čerstvú vodu, dole uvädá a hnije. Rovnako potrebuje doplniť vodu náš organizmus. Bez vody nebude dlhodobo fungovať tak, ako má.

Pavlína po dietě

Na záverečné stretnutie dorazila Pavlína rozžiarená a plná energie

Mala so sebou staršiu dcéru Nelu, ktorá si premenu svojej mamičky náramne užila. „Mami, to je pekné!“ počuli sme od nej hneď niekoľkokrát, keď sa Pavlína líčila a prezliekala do šiat.  

Pavlína je so svojou premenou spokojná. „Zase stačím deťom. Nelinka je už na bicykli rýchla, dvakrát zaberie a je preč. Ja za ňou jazdím na korčuliach a konečne jej stíham,“ pochvaľuje si a dodáva: „Včera som prvýkrát zapla krásny béžový kabát, ktorý som nosila ešte pred deťmi.“  

Pavlínin úspech potvrdzuje aj záverečné meranie na InBody

  • Pavlína počas chudnutia nabrala svalovú hmotu.  
  • Stratila veľké množstvo tuku, a to vrátane viscerálneho, ktorý sa nachádza v blízkosti životne dôležitých orgánov.  

Teším sa, že si tento rok kúpim nové plavky. Budú dvojdielne a budem sa cítiť lepšie.“  

 

Za zapožičanie krásnych šiat pre Pavlínu veľmi ďakujeme DRESS CODE v Pardubiciach. Dokonalý účes a mejkap má na svedomí vizážistka Denisa.  

Autor: Tereza Břízová  
Foto: KetoDiet  

Tento článok stojí za zdieľanie!

Bažíte po ďalších témach?

Budeme vám ich posielať do e-⁠mailu.
Môžete sa kdykoľvek odhlásiť.
Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov
Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Ako správny copywriter zásobuje náš blog novinkami zo sveta proteínovej diéty, rozhovormi o chudnutí a článkami z oblasti aktívneho životného štýlu.

Ďalšie premeny

Pozrite sa na príbehy ďalších KatoDiet zákazníkov a inšpirujte sa. Dokážete to aj vy.
To ma zaujíma