Keto Diet
Košík 0

Bezlepkový čokoládový koláč

Recept na bezlepkový čokoládový koláč
Recept na bezlepkový čokoládový koláč

Nadýchaná tortička, ktorá vás rozmazná bohatou chuťou čokolády. Jednoduchý recept, ideálny pre všetkých milovníkov sladkého a vyznávačov low carb štýlu. 

Na bezlepkový čokoládový koláč potrebujeme

Vajce3 ks
Mandľová múka100 g
Xylitol – brezový cukor60 g
Kakao holandské10 g
Vlašské orechy25 g
Soľštipka
Maslo50 g
Kypriaci prášok do pečiva2 g
Citrónová kôrapodľa chut
Horká čokoláda 70%20 g

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín pripravíme 5 porcií čokoládového koláča.

  • 100 g mandľovej múky = 12 polievkových lyžíc
  • 60 g xylitolu = 5 polievkových lyžíc
  • 10 g holandského kakaa = 1 polievková lyžica
  • 2 g kypriaceho prášku do pečiva = ½ čajovej lyžičky

Ako pripravíme bezlepkový čokoládový koláč

  1. Žĺtky vyšľaháme s polovicou xylitolu (30 g).   
  2. Potom pridáme mandľovú múku, maslo, namleté vlašské orechy, kakao, čokoládu nalámanú na malé kúsočky alebo nastrúhanú, soľ, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Všetko premiešame.  
  3. Z bielkov a zvyšku xylitolu (30 g) vyšľaháme sneh, a nakoniec pridáme k ostatným surovinám. 
  4. Všetko ľahko premixujeme, aby sa cesto spojilo.
  5. Čokoládovú zmes nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.  
  6. Pečieme na 180 stupňov Celzia cca 40 minút. 

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 424 kJ/342 kcal
Bielkoviny10,2 g
Sacharidy9,1 g
Tuky27,8 g
Vláknina2,1 g

Viac bielkovín do vašich dezertov

Na zvýšenie príjmu bielkovín môžete čokoládový koláč servírovať s proteínovým krémom alebo s gréckym jogurtom. Skúste ho tiež natrieť naším extra ovocným džemom bez pridaného cukru.

Použité produkty

Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept

Autorka keto receptov Kateřina Wágnerová

Autorka skvelých keto receptov miluje varenie aj pečenie. Rada skúša veci a experimentuje so surovinami. Skúste to podľa nej aj vy.

Ochutnajte aj ďalšie dezerty

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov