Zľava 40 € na nákup
Platí pri nákupe nad 119,99 € (okrem Cenový trhák) s kódom: 40DOLE
Platí pri nákupe nad 119,99 € (okrem Cenový trhák) s kódom: 40DOLE
Šťavnatá bravčová sviečkovica je v našich kuchyniach klasikou, ktorá nikdy nesklame! Jej jemnú chuť sme podčiarkli sušenými slivkami a zmesou zeleniny. Tento recept musíte skúsiť.
Bravčová panenka | 300 g |
Proteínové cestoviny – risoni (500 g) | 100 g |
Šampiňón biely | 50 g |
Sušené slivky | 80 g |
Cibuľka jarná | 30 g |
Cherry paradajka | 100 g |
Cuketa | 100 g |
Cesnak | 6 g |
Olivový olej | 20 ml |
Čerstvý rozmarín | 5 g |
Korenie | podľa chuti |
Soľ | podľa chuti |
Voda | 250 ml |
Z uvedených surovín vytvoríme 4 porcie bravčovej sviečkovice.
6 g cesnaku = 2 menšie strúčiky,
20 ml olivového oleja = cca 2 polievkové lyžice,
5 g čerstvého rozmarínu = 3 vetvičky.
Proteínové risoni uvaríme podľa návodu v osolenej vode, stačí uvedených 10 minút.
Sušené slivky nakrájame na drobné kúsky, šampiňóny na malé kocky, jarnú cibuľku nadrobno.
Na polovici uvedeného množstva oleja speníme jarnú cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a orestujeme.
Pridáme roztlačený strúčik cesnaku a nakrájané sušené slivky.
Zmes trochu osolíme a okoreníme.
Bravčovú sviečkovicu pozdĺžne narežeme tak, aby nám uprostred vznikla vrecko, do ktorého dáme zmes šampiňónov a sušených sliviek.
Naplnenú bábiku zviažeme potravinárskym povrázkom, aby zmes nevypadávala.
Z vonkajšej strany ju trochu osolíme a okoreníme a sprudka orestujeme zo všetkých strán na lyžici olivového oleja.
Opečenú sviečkovicu vložíme do uzatvárateľného pekáča.
Pridáme k nej na polkolieska nakrájanú cuketu, na polovice prekrojené cherry paradajky, zvyšok šampiňónovo-slivkovej zmesi, celý strúčik cesnaku, vetvičky rozmarínu, trochu osolíme a okoreníme a podlejeme vodou.
Všetko dáme piecť do predhriatej rúry pri 200 °C.
Po zhruba 25 minútach vyberieme z pekáča sviečkovicu, vetvičky rozmarínu a strúčik cesnaku a k hotovej zelenine pridáme uvarené risoni. Zamiešame a dáme späť do rúry.
Pekáčik už necháme otvorený a pečieme ešte 10 minút.
Z bravčovej sviečkovice opatrne odstránime špagát, nakrájame ju na plátky a podávame s risoni a so zeleninou.
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 250 kJ/299 kcal |
Bielkoviny | 27,1 g |
Sacharidy | 20,6 g |
Tuky | 10,2 g |
Vláknina | 12,3 g |
Ak ste sa trafili do hubárskej sezóny, namiesto šampiňónov pokojne siahnite po inom druhu húb. Skvelé budú napríklad hríbiky, kuriatka alebo smrže. Využiť možno aj hlivu ustricovú. Čerstvé huby pokrm krásne prevoňajú a zároveň zvýraznia jeho chuť.
Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.