Cícerová nátierka s proteínovým chlebom a vlašskými orechmi

3 hodnotení

Recept na cícerovú nátierku s proteínovým chlebom
Recept na cícerovú nátierku s proteínovým chlebom

S cícerom v zdravom jedálničku nešliapnete vedľa. Je zdrojom bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov. Pripravili sme z neho jemnú cícerovú nátierku. Skúste to aj vy. 

Na cícerovú nátierku potrebujeme

Proteínový chlieb – s vlašskými orechmi (7 porcií)140 porce
Cícer40 g
Horčica10 g
Olivový olej5 ml
Cesnak3 g
Jogurt biely grécky20 g
Vajce1 ks
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti

Bude sa vám hodiť

Z uvedených surovín vytvoríme 2 porcie cícerovej nátierky
Pri príprave receptu použite varený cícer v slanom náleve. 

  • 140 g proteínového chleba = 2 samostatne balené porcie (6 plátkov) 
  • 5 ml olivového oleja = 1 čajová lyžička 
  • 3 g cesnaku = 1 menší strúčik 
  • 20 g bieleho gréckeho jogurtu (do 5 % obsahu tuku) = 4 čajové lyžičky 
  • 40 g cíceru = 4 polievkové lyžice 
  • 1 g mletej sladkej papriky = štipka 
  • 1 g kurkumy = štipka 

Ako pripraviť cícerovú nátierku

  1. Cícer prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. 

  2. K odkvapkanému cíceru pridáme jogurt, horčicu, olivový olej, prelisovaný cesnak, štipku kurkumy a mletej červenej papriky. 

  3. Všetko spoločne rozmixujeme na hladkú nátierku. 

  4. Dochutíme soľou a korením. 

  5. Cícerovú nátierku podávame na proteínovom chlebe s vlašskými orechmi a navrch poukladáme na plátky nakrájané varené vajíčko. 

  6. Podľa chuti posypeme petržlenovou vňaťou. 

Aký cícer zvoliť?

Pri príprave zeleninového cícera siahnite po sterilizovanom cíceri, ktorý je už predvarený. Je krásne mäkký a dá sa hneď použiť. Pokiaľ zvolíte suchý cícer, musíte ho najprv namočiť do vody, nechať 24 hodín odstáť a potom ešte 1 – 2 hodiny variť do mäkka. Pre úsporu času je tak predvarený cícer na nezaplatenie.  
 

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 344 kJ/322 kcal 
Bielkoviny20,3 g
Sacharidy16,6 g
Tuky17 g
Vláknina13,7 g

Máte radi štipľavé?

Potom nahraďte klasickú horčicu dijónskou. Namiesto sladkej papriky použite štipľavú alebo čili vločky. Namiesto petržlenu pokojne posypte čerstvou pažítkou.  

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,7
3 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Zkuste i další pestré (nejen) pomazánky

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov