
- náročnejšie
- 5 porcií
- 45 min
- od 2. kroku

Blíži sa oslava a vy si strážite štíhlu líniu. Tu je riešenie – nadýchaná čokoládová torta s jemným krémom z pudingu a tvarohu. Chutí luxusne a je bez zbytočných cukrov. Skúste ju.
Na čokoládovú tortu s pudingom potrebujeme
Proteínový nápoj – príchuť lieskový oriešok a čokoláda (35 porcií) | 13,5 g |
Proteínový puding – príchuť čokoláda (7 porcií) | 81 g |
Vaječný bielok | 4 ks |
Kokosový olej | 20 ml |
Kakao holandské | 30 g |
Mandľová múka | 40 g |
Maslo | 60 g |
Tvaroh polotučný (vanička) | 50 g |
Erytritol | 60 g |
Kypriaci prášok do pečiva | 12 g |
Voda | 250 ml |
Nechcete vážiť?
Z uvedených surovín vytvoríme 5 porcií čokoládovej torty.
- 13,5 proteínového nápoja je 1 zarovnaná odmerka alebo ½ vrecka.
- 81 g proteínového pudingu sú 3 vrecká.
- 20 ml kokosového oleja je zhruba 1,5 polievkovej lyžice.
- 30 g holandského kakaa sú asi 3 vrchovaté polievkové lyžice.
- 40 g mandľovej múky je približne 5 zarovnaných polievkových lyžíc.
- 60 g erythritol (múčkový) je asi 6 polievkových lyžíc.
- 12 g prášku do pečiva je 1 vrecko.
Ako pripraviť čokoládovú tortu s pudingom
- Najprv si pripravíme puding rozmiešaním všetkých troch zmesí v 250 ml vody.
- Puding necháme stuhnúť v chladničke aspoň 30 minút (ideálne dlhšie).
- Vaječné bielky vyšľaháme s 3 polievkovými lyžicami múčkového erytritolu.
- Hneď ako vznikne tuhý sneh, zašľaháme olej a opatrne vmiešame sypkú zmes vytvorenú z proteínového nápoja, 15 g kakaa, mandľovej múky, prášku do pečiva a vytvoríme cesto.
- Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm a pečieme na 170 °C 15 – 20 minút.
- Hotový korpus necháme vychladnúť.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s 3 polievkovými lyžicami erytritolu, kakaom a tvarohom.
- Pridáme stuhnutý puding a zľahka zašľaháme.
- Pudingový krém navrstvíme na pripravený korpus a necháme v chladničke stuhnúť ideálne do druhého dňa.
Čím ozdobiť tortu
Ak ste práve v priebehu diétneho plánu, na ozdobenie použite 50 g povoleného ovocia (jahôd, malín, čučoriedok atď.). Ak ste už po diéte a chcete urobiť originálnejšiu tortu, môžete zvoliť napr. exotické ovocie (mango, granátové jablko, kaki atď.).

Ako nakrájať tortu
Najdôležitejšie je, aby bola torta úplne vychladená. Najlepším cukrárskym náčiním na krájanie je dlhý nôž na tortu alebo nôž s pílkou. Po každom odrezaní treba nôž umyť v teplej vode
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 209 kJ/289 kcal |
Bielkoviny | 20,5 g |
Sacharidy | 15,7 g |
Tuky | 21,1 g |
Vláknina | 1,6 g |
Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
Vhodné ako
Autor
Silvie LabuťováAutorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.
Okrem čoko torty skúste aj ďalšie dezerty


Potrebujete poradiť?

Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.