Cuketové špagety s restovanou hlivou a proteínovou omeletou

- jednoduché
- 1 porcia
- 30 min
- od 1. kroku

Zdravšiu verziu klasických špagiet uvítate nielen vtedy, keď chcete vo svojom jedálnom lístku obmedziť sacharidy. Pripravte si cuketové špagety netradične s restovanou hlivou a proteínovými plackami.
Na cuketové špagety s hlivou potrebujeme
Proteínová omeleta – príchuť slanina a cibuľka | 27 g |
Hliva ustricová | 50 g |
Cuketa | 80 g |
Cibuľka jarná | 10 g |
Smotana na varenie | 15 ml |
Olivový olej | 15 ml |
Drvená rasca | 1 g |
Soľ | dle chuti |
Korenie | dle chuti |
Čerstvá petržlenová vňať | dle chuti |
Čerstvá bazalka | dle chuti |
Voda | 350 ml |
Nechcete vážiť?
- 27 g proteínovej omelety je 1 vrecko.
- 15 g smotany na varenie je zhruba 1 polievková lyžica.
- 20 ml olivového oleja sú zhruba 2 polievkové lyžice .
- 1 g drvenej rasce je asi ½ čajovej lyžičky.
Ako pripraviť cuketové špagety s hlivou
- Z cukety si nachystáme špiralizérom špagety, prípadne klasickou škrabkou na zemiaky široké rezance.
- Vložíme ich do misky, zalejeme 200 ml vriacej vody a necháme chvíľu prehriať.
- Na polovici uvedeného množstva oleja speníme jarnú cibuľku, pridáme na malé kúsky nakrájanú hlivu a orestujeme.
- Ochutíme korením a drvenou rascou, zľahka osolíme a podlejeme 50 ml vody.
- Hneď ako sa voda odparí, pridáme do panvice scedené cuketové špagety a premiešame.
- Prisypeme nasekanú petržlenovú vňať a na záver zjemníme lyžicou smotany na varenie.
- Krátko ohrejeme a dáme bokom.
- Proteínovú omeletu dôkladne rozmiešame v 100 ml vody, pridáme k nej nadrobno nasekanú bazalku a na zvyšku olivového oleja vyprážame malé placky.
- Na tanier naložíme hotové špagety s hlivou a proteínovými placky.
- Zdobíme podľa chuti nasekanými bylinkami.
Zázračná hliva ustricová
V hlive nájdeme látky v takom množstve a pomere, ktorý ľudskému organizmu maximálne vyhovuje. Berie živiny zo stromov a človek si ich môže vziať z hlivy. Jej hojivé účinky spočívajú hlavne v látkach, ktoré majú schopnosť aktivovať bunky zaisťujúce prirodzenú imunitu organizmu. Okrem toho hliva obsahuje celý rad vitamínov, proteíny, steroly, niektoré mastné kyseliny a stopové prvky chrómu, medi, železa, jódu, sodíka, selénu a zinku. Okrem týchto cenných látok hliva obsahuje aj vlákninu, vďaka ktorej sa z tela uvoľňujú usadené škodliviny.
Tip: Pripravili sme pre vás prehľad najlepších olejov na vyprážanie.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 191 kJ/285 kcal |
Bielkoviny | 19,7 g |
Sacharidy | 10,7 g |
Tuky | 17,6 g |
Vláknina | 3,5 g |
Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
Vhodné ako
Autor
Silvie LabuťováAutorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.
Mohlo by vám tiež chutiť


Potrebujete poradiť?

Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.