Frgál z proteínovej tortilly

1 hodnotení

Recept na frgál z proteínovej tortilly
Recept na frgál z proteínovej tortilly

Frgál je láska! Že sa vám nechce zložito piecť? Tento recept hravo zvládnete. Frgál je s náplňou z tvarohu a maku, zdobený mandľami. Pečte jednoducho. 

Na frgál potrebujeme

Proteinová tortilla80 g
Tvaroh polotučný (vanička)125 g
Mak50 g
Vajce1 ks
Čekankový sirup30 g
Mlieko polotučné50 ml
Vanilková esencia0,25
Extra broskyňovo-marhuľový džem bez pridaného cukru (200 g)50 g
Mandle20 g

Nechcete vážiť?

  • 80 g proteínovej tortilly = 2 ks
  • 50 gramov ovocného džemu = cca 2 polievkové lyžice
  • 30 g čakankového sirupu = cca 4 čajové lyžičky
  • 0,25 ml vanilkovej esencie (FlavDrops) = 5 kvapiek

Ako pripraviť frgál z tortilly

  1. Do formy vystlanej papierom na pečenie vložíme 2 proteínové tortilly na seba.
  2. Pripravíme si tvarohovú náplň: zmiešame tvaroh, vajcia, FlavDrops a 20 g čakankového sirupu.
  3. Náplňou natrieme celú tortillu.
  4. Pripravíme si makovú náplň: zmiešame mak, mlieko a 10 g čakankového sirupu. Všetko chvíľu povaríme.
  5. Makovú zmes rozprestrieme na tvarohovú a môžeme pridať aj lyžicu ovocného džemu.
  6. Dozdobíme mandľami.
  7. Pečieme na 180 °C 30 minút.

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:912 kJ/218 kcal 
Bielkoviny12,8 g
Sacharidy7,2 g
Tuky13,4 g
Vláknina12,9 g

Máme pre vás aj recept na frgál s orechmi

Poctivé cesto, bohatá orechová náplň, tradičná chuť. Kto by odolal valašskému frgálu? Tento je bez zbytočných cukrov, vhodný už od 2. kroku diétneho plánu.  

Poctivé cesto, bohatá orechová náplň, tradičná chuť. Kto by odolal valašskému frgálu? Tento je bez zbytočných cukrov, vhodný už od 2. kroku diétneho plánu.  

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

5,0
1 hodnotení
Autorka keto receptov Kateřina Wágnerová

Autorka skvelých keto receptov miluje varenie aj pečenie. Rada skúša veci a experimentuje so surovinami. Skúste to podľa nej aj vy.

Keď ochutnáte frgál, skúste tiež:

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov