Ako pripraviť grilované morčacie prsia
- Bazalku, tymian a ošúpaný cesnak nasekáme nadrobno.
- Bylinky s cesnakom pokvapkáme citrónovou šťavou a polovicou olivového oleja.
- Morčacie prsia očistíme, osolíme a okoreníme.
- Mäso vložíme k bylinkám a necháme odležať.
- Cuketu a šampiňóny očistíme a zbavíme koncov.
- Cuketu nakrájame na kolieska a šampiňóny rozkrojíme na polovice.
- Šampiňóny s cuketou dáme do misy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, zvyškom olivového oleja a dôkladne premiešame.
- Dáme do alobalu a necháme v chlade odležať.
- Pripravené morčacie mäso grilujeme na rozohriatom grile z oboch strán (dokopy asi 10 až 12 minút).
- Spoločne s ním ugrilujeme aj marinovanú cuketu a šampiňóny.
- Hotové morčacie prsia posypeme bylinkami a podávame spoločne s cuketou a so šampiňónmi.