Grilovaný syr halloumi so zeleninou

3 hodnotení

Recept na grilovaný syr halloumi so zeleninou
Recept na grilovaný syr halloumi so zeleninou
Syr halloumi je na grilovanie ako stvorený. Drží tvar, nerozteká sa a na povrchu vytvorí kráseu chrumkavú krustu. Jeho príprava je extra jednoduchá. Skúste náš recept s grilovanou zeleninou.

Na grilovaný syr halloumi potrebujeme

Syr Halloumi70 g
Cuketa50 g
Baklažán50 g
Paprika žltá50 g
Cherry paradajka50 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Čerstvá bazalkapodľa chuti
Olivový olej10 ml

Bude sa vám hodiť

  • 10 ml olivového oleja = cca 1 polievková lyžica
  • Recept môžete pripraviť aj bez olivového oleja, potom použite 100 g syra halloumi.

Ako na grilovaný syr halloumi

  1. Syr halloumi nakrájame na 1 – 2 cm tenké plátky.
  2. Vložíme ho na rozpálený gril a opekáme z každej strany pár minút dozlatista.
  3. Cuketu a baklažán nakrájame na kolieska, papriku na tretinky a cherry paradajky necháme vcelku.
  4. Zeleninu pečieme pár minút na grile.
  5. Po vybratí z grilu zeleninu osolíme, halloumi je slaný sám osebe.
  6. Syr halloumi aj zeleninu okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
  7. Na záver pridáme obľúbené bylinky, napr. bazalku.

Ako správne grilovať zeleninu

Zeleninu grilujte vždy nasucho a až po vybratí ju za tepla marinujte. Krásne tak absorbuje všetky chute a vďaka tomu si na nej pochutnáte. K marináde z olivového oleja, soli, korenia a bazalky môžeme pridať aj lyžičku balzamového octu.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 352 kJ/323 kcal
Bielkoviny15 g
Sacharidy8,9 g
Tuky24,8 g
Vláknina3,3 g

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,3
3 hodnotení
Martina Weisserová manažérka produktového oddelenia a diétna trénerka KetoDiet

Naša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.

Skúste aj ďalšie recepty so zeleninou

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov