Keto tortička s lesným ovocím

3 hodnotení

Recept na keto tortičku s lesným ovocím
Recept na keto tortičku s lesným ovocím

Sladká torta nemusí byť škrt cez vašu snahu schudnúť. Tento tvarohový low carb zákusok štíhlym krivkám skvele rozumie. Ochutnajte.

Na keto tortičku potrebujeme

Proteínová panna cotta – príchuť smotana a vanilka (7 porcií)27 g
Mrazené ovocie - lesná zmes100 g
Tvaroh tučný (vanička)100 g
Jogurt biely grécky100 g
Maslo20 g
Čakankový sirup10 g
Xylitol (brezový cukor)20 g
Voda150 ml
Želatína - plátky1,5 g

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín vytvoríme 2 porcie keto tortičky.

  • 27 g proteínovej panna cotty je 1 vrecko.
  • 100 g tučného tvarohu je zhruba 7 polievkových lyžíc.
  • 100 g gréckeho bieleho jogurtu (5 % obsah tuku) je zhruba 7 polievkových lyžíc.
  • 10 g čakankovéhos irupu je približne 1 polievková lyžica.
  • 20 g xylitolu sú zhruba 2 zarovnané polievkové lyžice.
  • 1,5 g plátkov želatíny je 1,5 ks.

Ako pripraviť keto tortičku

  1. Plátky želatíny ponoríme do 50 ml vody a necháme asi 10 minút napučať.
  2. Tvaroh, jogurt, zmäknuté maslo a čakankový sirup vyšľaháme tak, aby sa všetko spojilo do hladkého krému.
  3. K takto vzniknutému krému prisypeme zmes na proteínovú panna cottu a dôkladne ju do zmesi zašľaháme.
  4. Hotový krém rozdelíme do dvoch misiek alebo pohárov a dáme do chladničky.
  5. Do menšieho hrnca dáme mrazené ovocie, prilejeme 100 ml vody, pridáme 2 polievkové lyžice xylitolu a privedieme do varu.
  6. Hneď ako sa xylitol rozpustí a odparí sa asi 1/3 vody, dáme hrniec bokom trochu vychladnúť.
  7. Do ešte teplého ovocného rozvaru (nesmie byť vriaci) pridáme napučanú želatínu (bez vody, v ktorej sa namáčala) a dôkladne miešame, kým sa úplne nerozpustí.
  8. Hotový rozvar so želatínou necháme vychladnúť na izbovú teplotu a polejeme ním prichystaný krém v miskách.
  9. Hotový low carb dezert dáme vychladnúť do chladničky, kým želatína nestuhne.

Xylitol = sladidlo plné benefitov

Xylitol je sladidlo, ktoré sa vyrába z brezového dreva a má asi o 40 % menší kalorický obsah ako bežný cukor. Hladinu krvného cukru tak zdvíha len mierne, čo ocenia predovšetkým diabetici, športovci a ľudia, ktorí sa venujú zdravému životnému štýlu. Xylitol je odporúčaný mnohými stomatologickými asociáciami na celom svete schválením cukrárskych výrobkov bez cukru, v ktorých xylitol tvorí najmenej 50 % celkového sladidla. Xylitol je predmetom mnohých odborných štúdií, predpokladá sa totiž, že by mohol mať aj ďalšie využitie v oblasti medicíny.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 297 kJ/310 kcal
Bielkoviny20,2 g
Sacharidy15,7 g
Tuky16,7 g
Vláknina3,7 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,7
3 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Ochutnajte aj ďalšie low carb dezerty

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov