
- náročnejšie
- 6 porcií
- 30 min
- od 3. kroku

Napečte si na Vianoce taaaké dobré sladké pečivo. Vôbec neprekáža, že si strážite líniu. Tieto košíčky s lieskovoorieškovým krémom sú totiž low carb. Ochutnajte!
Suroviny na recept
Na košíčky s krémem potřebujeme
Kakao holandské | 5 g |
Kypriaci prášok do pečiva | 1 |
Maslo | 10 |
Mandľová múka | 50 g |
Vaječný bielok | 1 ks |
Na krém potřebujeme
Lieskové orechy | 5 g |
Maslo | 50 g |
Keto Nutty - proteínový krém s brezovým cukrom | 50 g |
Tvaroh nízkotučný (vanička) | 20 g |
Nechcete vážiť?
- 5 g kakaa = 1 čajová lyžička
- 20 g nízkotučného tvarohu = 1 zarovnaná polievková lyžica
- 50 g proteínového krému Keto Nutty = cca 2 polievkové lyžice
Ako pripraviť košíčky
- Mandľovú múku, kakao a kypriaci prášok zmiešame.
- Pridáme 10 g zmäknutého masla a vaječný bielok.
- Všetko dôkladne premiešame a zmesou plníme formičky na košíčky.
- Pečieme pri 180 °C cca 10 – 15 min.
- Hotové košíčky necháme vychladnúť.
Ako pripraviť krém
- 50 g zmäknutého masla vyšľaháme spoločne s lieskovoorieškovým krémom a tvarohom (použijeme tvaroh z alobalu) na hladký krém.
- Košíčky plníme cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou.
- Vrch ozdobíme hrsťou nasekaných lieskových orieškov.
- Košíčky s krémom necháme stuhnúť v chladničke.
Patria košíčky do diéty?
Z uvedeného množstva surovín získate zhruba 12 košíčkov. V priebehu diétneho plánu odporúčame spestriť si diétu max. 2 košíčkami denne.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu (2 košíčky): | 797 kJ/191 kcal |
Bielkoviny | 5,2 g |
Sacharidy | 4,8 g |
Tuky | 16,3 g |
Vláknina | 1,6 g |
TIP! Vyskúšajte aj ďalšie naše diétne low carb recepty.
Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
5,0
16 hodnotení
Vhodné ako
Autor
Silvie LabuťováAutorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.
Okrem košíčkov skúste aj ďalšie dezerty
Online


Potrebujete poradiť?

Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.
Odoslaním e-mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov