
- jednoduché
- 1 porcia
- 35 min
- od 3. kroku

Šťavnaté kúsky morčacieho mäsa, krémová pradajková omáčka a proteínové cestoviny, ktoré majú až o 60 % menej sacharidov než tie klasické. Pripravte si low carb obed alebo večeru.
Na morčacie prsia s risoni potrebujeme
Cesnak | 5 g |
Cibuľa biela | 30 g |
Citrónová šťava | 10 ml |
Olivový olej | 10 ml |
Proteínové cestoviny – risoni (500 g) | 25 g |
Sušený koriander | 0,5 g |
Morčacie prsia | 80 g |
Paprika mletá sladká | 1 g |
Parmezán | 10 g |
Korenie | podľa chuti |
Paradajkový pretlak | 20 g |
Soľ | podľa chuti |
Zakysaná smotana | 10 g |
Zázvor sušený | 0,5 g |
Nechcete vážiť?
- 5 g cesnaku sú 2 menšie strúčiky.
- 0,5 g sušeného koriandra a zázvoru je 1 väčšia štipka.
- 1 g mletej papriky sú 2 väčšie štipky.
- 10 ml olivového oleja je 1 polievková lyžica.
- 30 g cibule je polovica stredne veľkej cibule.
Ako pripraviť morčcie prsia s risoni
- Cibuľu nakrájame nadrobno a na olivovom oleji orestujeme na panvici dozlata.
- Pridáme nakrájané kúsky morčacieho mäsa.
- Ochutíme zázvorom, paprikou a koriandrom.
- Pridáme soľ, korenie a zamiešame.
- Mäso na panvici restujeme cca 5 minút.
- Potom pridáme cesnak, primiešame paradajkový pretlak a citrónovú šťavu.
- Zamiešame a necháme variť ďalšie 3 minúty.
- Nakoniec k omáčke pridáme lyžičku kyslej smotany alebo bieleho jogurtu na zjemnenie.
- Do pripravenej zmesi vmiešame proteínové risoni, ktoré sme uvarili podľa návodu.
- Posypeme parmezánom, ozdobíme bazalkou a servírujeme.
Proteínové risoni namiesto klasických cestovín
Proteínové risoni majú v priemeru o 60 % menej sacharidov než bežné cestoviny. Svoj denný príjem sacharidov tak máte pod kontrolou. To sa hodí hlavne v prípade, že preferujete low carb štýl stravovania. Navyše obsahujú vysoké množstvo bielkovín, takže vás zasýtia aj v malom množstve.

Prečo jesť morčacie mäso?
Morčacie mäso má veľmi nízky obsah tukov a v porovnaní s inými mäsami omnoho vyšší obsah bielkovín. Tie potrebujeme na obnovu a správne fungovanie buniek. Ide teda o veľmi kvalitné mäso, ktoré je zároveň ľahko stráviteľné.
Okrem toho morčacie mäso obsahuje zdraviu prospešné tuky, dôležité vitamíny radu B, kyselinu linolovú, ktorá znižuje hladinu cholesterolu, a zvýšené množstvo minerálov – železo, vápnik, selén a zinok.
TIP! Vyskúšajte aj ďalšie naše diétne low carb recepty.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 424 kJ/341 kcal |
Bielkoviny | 33,4 g |
Sacharidy | 13,5 g |
Tuky | 15,3 g |
Vláknina | 10,6 g |
Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
Vhodné ako
Autor
Martina WeisserováNaša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.
Skúste aj ďalšie low carb jedlá


Potrebujete poradiť?

Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.