Keto Diet
Košík 0

Obrátený jablkový koláč

1 hodnotení

Recept na obrátený jablkový koláč
Recept na obrátený jablkový koláč

Typicky sladký dezert v podobe, ktorá nie je plná cukru. Skúste obrátený jablkový koláč so škoricou alebo s orechovým krémom – ľahký, a pritom skvelý!

Na obrátený jablčný koláč potrebujeme

Proteínová zmes na pečenie – sladká210 g
Voda315 ml
Kakao holandské10 g
Zelené jablko150 g
Čakankový sirup5 g
Škorica mletá3 g
Zakysaná smotana100 g
Horká čokoláda 70%5 g

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín v tabuľke pripravíte 3 porcie jablčného koláča.

  • 210 g sladkej zmesi na pečenie = 1 celé balenie
  • 150 g zeleného jablká = 1 väčší kus
  • 10 g holandského kakaa = 1 polievková lyžica
  • 5 g čakankového sirupu = 1 čajová lyžička
  • 3 g mletej škorice = 1 čajová lyžička
  • 5 g horkej čokolády 70 % = 1 štvorček

Ako pripravíme obrátený jablčný koláč

  1. Jablko nahrubo nastrúhame, pridáme k nemu čakankový sirup, škoricu a všetko premiešame.
  2. Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Pripravíme si menší plech na pečenie a namiesto papiera na pečenie použijeme alobal. Na alobal rozložíme nastrúhané jablko zmiešané s čakankovým sirupom a škoricou.
  3. Sypkú sladkú zmes na pečenie dáme do misy, zalejeme určeným množstvom vody, pridáme kakao a vznikne cesto.
  4. Cesto rozmiešame a dáme ho na plech na vrstvu nastrúhaného jablka.
  5. Opatrne cesto rozprestrieme po celom plechu. Pečieme pri 170 stupňoch Celzia cca 40 minút.
  6. Upečený jablkový koláč necháme vychladnúť. Až potom ho preklopíme na tanier.
  7. Opatrne zložíme alobal.
  8. Hotový koláč potrieme kyslou smotanou a posypeme postrúhanou čokoládou.

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 260 kJ/301 kcal 
Bielkoviny30,2 g
Sacharidy20,6 g
Tuky12 g
Vláknina13,2 g

Obrátený jablčný koláč s krémom

Namiesto strúhanej čokolády môžeme koláč posypať škoricou alebo potrieť niektorým z našich orechových proteínových krémov.

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

5,0
1 hodnotení
Autorka keto receptov Monika Randárová

Autorka skvelých keto receptov miluje varenie, pečenie a natáčanie videí. To, ako o jedle premýšľa, vás bude baviť a inšpirovať.

Až ochutnáte obrátený jablčný koláč, skúste tiež:

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov