Proteínová tvarohová zmrzlina

3 hodnotení

Recept na proteínovú tvarohovú zmrzlinu
Recept na proteínovú tvarohovú zmrzlinu

Kto by sa v horúcom lete vzdával zmrzliny? Príprava tej proteínovej je jednoduchšia, než myslíte. Chutí, osvieži vás a nadbytočných kíl sa báť nemusíte. Vytiahnite formičky, ide sa na to! 

Na proteínovú tvarohovú zmrzlinu potrebujeme

Proteínový nápoj – príchuť malina a čierne ríbezle (35 porcií)54 g
Tvaroh polotučný (vanička)250 g
Mandľové mlieko100 ml
Smotana na šľahanie100 ml
Čakankový sirup20 g

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín vytvoríme 3 porcie proteínovej zmrzliny.  

  • 54 g proteínového nápoja = 4 odmerky z dózy alebo 2 vrecká,   

  • 20 g čakankového sirupu = 1 polievková lyžica. 

Ako pripraviť proteínovú zmrzlinu z tvarohu

  1. Prášok na proteínový nápoj dôkladne rozmiešame v mandľovom mlieku a necháme chvíľku odstáť.  

  2. Tvaroh dáme do nádoby vhodnej na šľahanie.  

  3. Pridáme k nemu čakankový sirup a proteínovú zmes a vyšľaháme spoločne do hladkého krému.  

  4. Nakoniec prilejeme smotanu na šľahanie a krátko ju šľaháme, aby sa všetko spojilo.  

  5. Hotovú zmes nalejeme do formičiek na zmrzlinu a dáme zamraziť aspoň na 2 hodiny, najlepšie však cez noc. 

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 121 kJ/268 kcal 
Bielkoviny20,8 g
Sacharidy7,9 g
Tuky16,1 g
Vláknina6,1 g

Proteínová zmrzlina s ovocím

Ak si chcete zmrzlinu ešte vylepšiť, pridajte 100 g odporúčaného ovocia, ktoré rozmixujete na pyré, a všľaháte do krému. Ideálnou voľbou sú napríklad jahody či lesné plody.    

TIP na inšpiráciu! Pochutnajte si na ďalšom z našich low carb receptov.

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,3
3 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Skúste aj ďalšie dezerty bez zbytočného cukru

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov