
- veľmi jednoduché
- 1 porcia
- 20 min
- od 1. kroku

Milujete cestoviny na všetky spôsoby? Rozšírte svoj repertoár o tento recept. Čerstvá zelenina restovaním na ghí krásne zosladne a pražené tekvicové semienka im dodajú ten pravý šmrnc.
Na cestoviny so špenátom a šampiňónmi potrebujeme
Proteínové cestoviny – fusilli (7 porcií) | 25 g |
Baby špenát | 100 g |
Šampiňón biely | 70 g |
Olivový olej | 10 ml |
Cuketa | 50 g |
Pór | 30 g |
Soľ | podľa chuti |
Korenie | podľa chuti |
Čerstvá bazalka | podľa chuti |
Topené maslo (ghí) | 10 g |
Tekvicové semienka | 10 g |
Nechcete vážiť?
- 25 g proteínových cestovín je ½ vrecka.
- 10 ml olivového oleja je zhruba 1 polievková lyžica.
- 10 g prepusteného masla (ghí) je 1 polievková lyžica.
- 10 g tekvicových semienok je približne 1 polievková lyžica.
Ako pripraviť cestoviny so špenátom a šampiňónmi
- Proteínové cestoviny FUSILLI pripravíme podľa návodu.
- Nakrájané šampiňóny, čerstvý baby špenát, cuketu a pór orestujeme na panvici na topenom masle.
- Zeleninovú zmes vmiešame do uvarených cestovín.
- Osolíme a okoreníme.
- Pridáme nasucho opražené tekvicové semienka a čerstvú bazalku.
- Na záver pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
Ako vyrobiť ghí
- 500 g nesoleného masla dáme do hrnca so silným dnom a na strednom ohni ho rozpustíme.
- Stlmíme plameň tak, aby maslo len máličko bublalo.
- Kastról nezakrývame. Maslo bude peniť a prskať. Na povrchu sa začne zrážať bielkovina. Maslo sa krásne rozvonia a zozlatne.
- Starostlivo strážime, nech maslo nepripálime, malo by zostať zlatisté, nesmie zhnednúť.
- Zrazeninu na povrchu zbierame dierovanou lyžicou.
- Keď bude maslo čisté a prestane prskať, je čas stiahnuť ho z ohňa.
- Necháme ho trochu vychladnúť.
- Precedíme ho cez jemné sitko alebo plátno do čistého pohára s pevným uzáverom.
- Ghi sme pripálili, ak ho cítiť orieškovo a zhnedlo.
- Pol kila masla nám zaberie asi 15 minút varenia. Pokiaľ ho bude viac, bude to trvať dlhšie.
- Topené maslo uchovávme v uzavretej nádobe v chlade.

Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 522 kJ/ 364 kcal |
Bielkoviny | 18,7 g |
Sacharidy | 9,6 g |
Tuky | 24,8 g |
Vláknina | 14,2 g |
Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
4,8
18 hodnotení
Vhodné ako
Autor
Martina WeisserováNaša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.
Keto cestoviny v ďalších variantoch
Online


Potrebujete poradiť?

Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.
Odoslaním e-mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov