

Proteínové guľky s mozzarellou a proteínovou omáčkou arrabbiata KetoDiet

Proteínové guľky s mozzarellou a proteínovou omáčkou arrabbiata KetoDiet

Proteínové guľky s mozzarellou a proteínovou omáčkou arrabbiata KetoDiet
- náročnejšie
- 3 porcie
- 90 min
- od 3. kroku

„Mäsové“ guľky s arrabbiata omáčkou bez mäsa. Odľahčite svojmu tráveniu. Vyskúšajte guľky z proteínových cestovín s mozzarellou a červenou proteínovou omáčkou a večeru plnú kvalitných bielkovín máte raz-dva hotovú.



Na proteínové guľky s arrabbiata omáčkou potrebujeme
Proteínové cestoviny – risoni | 120 g |
Mozzarella | 100 g |
Paprika červená | 30 g |
Psyllium | 10 g |
Cibuľa červená | 20 g |
Voda | 200 ml |
Maslo | 20 g |
Vajce | 1 ks |
Mandľová múka | 50 g |
Parmezán | 10 g |
Petržlen | 5 g |
Proteínová omáčka arrabbiata | 100 g |
Z uvedených ingrediencií vytvoríme cca 9 guliek = 3 porcie.
- 100 g mozzarelly = 1 kocka
- 10 g psyllia = 2 zarovnané polievkové lyžice
- 20 g červenej cibule = 1/3 stredne veľkej cibule
- 50 g mandľovej múky = cca 5 zarovnaných polievkových lyžíc
Ako pripraviť proteínové guľky s arrabbiata omáčkou
- Na masle si opečieme najemno nakrájanú cibuľku a pridáme k nej proteínové cestoviny risoni.
- Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a 10 min varíme.
- Uvarené risoni zmiešame s nastrúhanou mozzarellou, nadrobno nakrájanou paprikou, nasekanou petržlenovou vňaťou a lyžicou psyllia.
- Z tejto zmesi vytvoríme guľky.
- Rozšľaháme si vajíčko a pripravíme si „strúhanku“ na obalenie. Zmiešame mandľovú múku, parmezán a sušenú petržlenovú vňať.
- Guľky obalíme vo vajíčku a potom v „strúhanke“.
- Obalené guľky poukladáme na plech a pečieme na 190 °C 20 – 30 minút dozlatista
- Hotové guľky podávame s proteínovou omáčkou arrabbiata, ktorú stačí krátko ohriať.
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 767 kJ / 423 kcal |
Bielkoviny | 30,8 g |
Sacharidy | 9,3 g |
Tuky | 26,3 g |
Vláknina | 18,3 g |
Ako doviesť proteínové guľky do dokonalosti
Pre ešte výraznejšiu chuť guliek môžete namiesto vody variť cestoviny v zeleninovom vývare. Guľky sa skvele hodia aj do teplovzdušnej fritézy alebo ich môžete orestovať na panvici. Než ich vložíte do rúry alebo opečiete na panvici, pokvapkajte ich olivovým olejom, aby boli na povrchu ešte chrumkavejšie. Dobrú chuť!

Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
Vhodné ako
Autor
Monika RandárováAutorka skvelých keto receptov miluje varenie, pečenie a natáčanie videí. To, ako o jedle premýšľa, vás bude baviť a inšpirovať.
Ďalšie chuťovky s proteínovými cestovinami risoni


Potrebujete poradiť?

Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.