Black Friday – vybraný proteín za polovičné ceny!
Navyše zľava 20 % aj na Stay fit. Kód: BLACK
Navyše zľava 20 % aj na Stay fit. Kód: BLACK
Čerstvý pstruh, voňavý tymian a grilovaná zelenina, vďaka ktorej bude váš tanier vyzerať ako dúha. Pripravte si krehkú rybu na grile podľa jednoduchého receptu.
Pstruh | 100 g |
Olivový olej | 20 ml |
Čerstvý tymian | podľa chuti |
Citrón | 30 g |
Cuketa | 50 g |
Baklažán | 50 g |
Šampiňón biely | 50 g |
Paprika žltá | 50 g |
Cibuľa červená | 30 g |
Cesnak | 3 g |
Soľ | podľa chuti |
Korenie | podľa chuti |
Čerstvý rozmarín | podľa chuti |
Nepohŕdajte šupinami, pri grilovaní vám ušetria množstvo práce, pretože udržia krehké mäso pokope. Pokiaľ kožu nechcete zjesť, dá sa jednoducho dať dole na konci grilovania. Nezabudnite však, že opečená koža niektorých rýb (napríklad pstruha či makrely) je sama osebe delikátna a chrumkavá.
Moment pravdy je tu. Filety vždy otáčame maximálne raz, inak sa budú zbytočne vysušovať, a navyše riskujeme, že ich zbytočne potrháme. Neotáčame ich kliešťami ani vidličkou (do grilovaného mäsa nikdy nepicháme) – namiesto toho použijeme obracačku.
Tú opatrne vsunieme pod filet a jemným pohybom zo strany na stranu sa prepracujeme až do stredu. Pokiaľ vidíme, že robíme viac škody ako úžitku a mäso sa trhá, znamená to, že opekaná strana ešte nie je hotová. Ak to ide dobre, tak druhou obracačkou (alebo iným tupým nástrojom) podržíme druhú stranu filety a potom ju opatrne otočíme.
Náš tip:
Veľmi tenké filety (menej ako 2 cm) často ani otáčať nemusíte. Stačí, aby ste ich opekali na silnom žiare a pod vekom.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 540 kJ/368 kcal |
Bielkoviny | 22,7 g |
Sacharidy | 13 g |
Tuky | 24 g |
Vláknina | 4,8 g |
Naša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.