Tekvicové hranolčeky

3 hodnotení

Recept na tekvicové hranolčeky
Recept na tekvicové hranolčeky

Zemiakové hranolčeky pozná každý. Skúste si ich pripraviť z tekvice hokaido. Korenie a syr z nich urobí famóznu pochúťku. A môžete ich zobať, aj keď si strážite líniu. 

Na tekvicové hranolčeky potrebujeme

Tekvica hokaido100 g
Parmezán15 g
Mandľová múka10 g
Sušené oregano2 g
Olivový olej10 ml
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti

Nechcete vážiť?

  • 15 g strúhaného parmezánu = 1 polievková lyžica  
  • 10 g mandľovej múky = 1 polievková lyžica  
  • 2 g sušeného oregana = 1 čajová lyžička  
  • 10 ml olivového oleja = 1 polievková lyžica

Ako pripraviť tekvicové hranolčeky

  1. Tekvicu hokaido olúpeme, vydlabeme a nakrájame na tenké hranolčeky.  
  2. Nachystané hranolčeky vložíme do misky, pridáme lyžicu olivového oleja a premiešame, aby sa hranolčeky v oleji čo najviac obalili.  
  3. Mandľovú múku si zmiešame s oreganom a strúhaným syrom.  
  4. V pripravenej zmesi obalíme nachystané hranolčeky.  
  5. Preložíme ich na papier na pečenie a v rúre vyhriatej na 190 °C pečieme 10 – 15 min (záleží na hrúbke hranolčekov).
  6. Hotové hranolčeky osolíme a okoreníme podľa chuti až pri podávaní. 

Ako na domáci dip k hranolčekom z tekvice

Pripravte si hranolčeky s cesnakovým dipom. V jogurte rozmiešajte lyžičku olivového oleja, pridajte prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte soľou a korením.  

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 191 kJ/285 kcal 
Bielkoviny9,3 g
Sacharidy11,1 g
Tuky18,9 g
Vláknina3,3 g

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,7
3 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Ďalšie recepty s tekvicou a inou zeleninou

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov