
- veľmi jednoduché
- 1 porcia
- 30 min
- od 2. kroku

Zemiakové hranolčeky pozná každý. Skúste si ich pripraviť z tekvice hokaido. Korenie a syr z nich urobí famóznu pochúťku. A môžete ich zobať, aj keď si strážite líniu.
Na tekvicové hranolčeky potrebujeme
Tekvica hokaido | 100 g |
Parmezán | 15 g |
Mandľová múka | 10 g |
Sušené oregano | 2 g |
Olivový olej | 10 ml |
Soľ | podľa chuti |
Korenie | podľa chuti |
Nechcete vážiť?
- 15 g strúhaného parmezánu = 1 polievková lyžica
- 10 g mandľovej múky = 1 polievková lyžica
- 2 g sušeného oregana = 1 čajová lyžička
- 10 ml olivového oleja = 1 polievková lyžica
Ako pripraviť tekvicové hranolčeky
- Tekvicu hokaido olúpeme, vydlabeme a nakrájame na tenké hranolčeky.
- Nachystané hranolčeky vložíme do misky, pridáme lyžicu olivového oleja a premiešame, aby sa hranolčeky v oleji čo najviac obalili.
- Mandľovú múku si zmiešame s oreganom a strúhaným syrom.
- V pripravenej zmesi obalíme nachystané hranolčeky.
- Preložíme ich na papier na pečenie a v rúre vyhriatej na 190 °C pečieme 10 – 15 min (záleží na hrúbke hranolčekov).
- Hotové hranolčeky osolíme a okoreníme podľa chuti až pri podávaní.
Ako na domáci dip k hranolčekom z tekvice
Pripravte si hranolčeky s cesnakovým dipom. V jogurte rozmiešajte lyžičku olivového oleja, pridajte prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte soľou a korením.

Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 191 kJ/285 kcal |
Bielkoviny | 9,3 g |
Sacharidy | 11,1 g |
Tuky | 18,9 g |
Vláknina | 3,3 g |
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
4,7
3 hodnotení
Vhodné ako
Autor
Silvie LabuťováAutorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.
Ďalšie recepty s tekvicou a inou zeleninou
Online


Potrebujete poradiť?

Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.
Odoslaním e-mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov