
- náročnejšie
- 10 porcií
- 80 min
- od 3. kroku

Krémovému cheesecaku je takééé ťažké odolať. Tak neodmietajte a povedzte ÁNO! Doprajte si jemný tvarohový dezert s malinami, aj keď si strážite líniu.
Na tvarohový cheesecake potrebujeme
Čerstvá mäta | podľa chuti |
Kokosová múka | 50 g |
Maliny | 50 g |
Mandľová múka | 50 g |
Maslo | 100 g |
Proteínové müsli – s ovocím | 100 g |
Proteínový nápoj – príchuť malina a čierne ríbezle | 54 g |
Škorica mletá | 3 g |
Tvaroh tučný (vanička) | 1000 g |
Vajce | 4 ks |
Xylitol (brezový cukor) | 100 g |
Bude sa vám hodiť
- 54 g proteínového nápoja sú 2 vrecúška alebo 4 zarovnané odmerky.
- 3 g mletej škorice je 1 menšia čajová lyžička.
- Z uvedeného množstva surovín pripravíte 10 porcií tvarohového cheesecaku.
Ako pripraviť základ cheesecaku
- Proteínové müsli s ovocím rozomelieme najemno.
- Pridáme mandľovú a kokosovú múku.
- Vmiešame 100 gramov rozpusteného masla.
- K zmesi pridáme čajovú lyžičku mletej škorice.
- Hmotu rozložíme a poriadne vtlačíme na dno nevymastenej tortovej formy.
Ako pripraviť náplň cheesecaku
- Štyri veľké vajcia zmiešame so 100 g xylitolu.
- Keď sa vytvorí pena, začneme po lyžiciach pridávať tučný tvaroh.
- Nakoniec opatrne vmiešame 2 vrecúška proteínového nápoja s príchuťou maliny a ríbezlí.
- Náplň rovnomerne kladieme na pripravený korpus.
- Pečieme jednu hodinu v rúre pri teplote 150 °C (140 °C, ak máte teplovzdušnú rúru).
- Vyskúšame, či je cheesecake dosť upečený: stred aj okraje musia byť pevné. Ak do náplne zapichneme špajľu, bude sa torta lepiť (je krémová), ale nebude tiecť.
- Potom ju vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť.
- Vrch ozdobíme čerstvými malinami roztlačenými s trochou xylitolu a čerstvou mätou.
Viac bielkovín vo vašom dezerte
Bielkoviny sú základnou stavebnou jednotkou nášho tela. Pomáhajú nám regenerovať a udržiavať svalovú hmotu. Napriek tomu ich často máme nedostatok. Pridaním ochuteného proteínového prášku pri pečení tak nielen doplníte kvalitný proteín, ale zároveň si doprajete skvelú chuť svojho obľúbeného low carb dezertu. A to aj počas chudnutia.
TIP na inšpiráciu! Pochutnajte si na ďalšom z našich low carb receptov.

Aký je podľa vás najlepší cheesecake? Podeľte sa s nami o recept v skupine Moja KetoDiet.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 557 kJ/373 kcal |
Bielkoviny | 21,2 g |
Sacharidy | 12,3 g |
Tuky | 25,7 g |
Vláknina | 3,9 g |
Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
Vhodné ako
Autor
Martina WeisserováNaša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.
Cheesecaky a ďalšie dobroty bez výčitiek


Potrebujete poradiť?

Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.