Tvarohový low carb koláč s makom a jahodami

1 hodnotení

Recept KetoDiet: Low carb koláč s tvarohom, makom a jahodami
Recept KetoDiet: Low carb koláč s tvarohom, makom a jahodami

Dokonale vyladený dezert, ktorý poteší chuťové poháriky aj kalorické tabuľky. Upečte si tvarohový koláč z proteínovej tortilly. Je to ľahké a vynikajúce. 

Na tvarohový low carb koláč potrebujeme

Proteínová tortilla KetoDiet1 ks
Tvaroh mäkký nízkotučný (alobal)150 g
Vajce2 ks
Xylitol (brezový cukor)7,5 ml
Mak20 g
Čakankový sirup KetoDietmax 10 g
Jahody30 g

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín v tabuľke ingrediencií vytvoríme 2 porcie.

  • 7,5 ml xylitolu = 1 a ½ čajovej lyžičky 
  • 20 g maku = 2 polievkové lyžice 
  • 10 g čakankového sirupu KetoDiet = 2 čajové lyžičky 
  • 30 g jahôd = 2 kusy 

Ako pripravíme low carb koláč s makom a jahodami

  1. Proteínovú tortillu vložíme do pripravenej formičky a ostatné suroviny zmiešame v mise dokopy, čím vznikne náplň. Kto má rád sladké, môže si ju dosladiť čakankovým sirupom
  2. Náplň nalejeme do tortilly a poukladáme plátky jahôd. 
  3. Pečieme na 170 °C 20 – 25 min. 

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 145 kJ / 274 kcal 
Bielkoviny25,6 g 
Sacharidy8,8 g
Tuky13,2 g 
Vláknina10,2 g

Ovocie za ovocie, recept za recept

Na low carb koláč môžete poukladať akékoľvek iné ovocie, ktoré doma nájdete. Vyskúšajte čučoriedky alebo maliny. A skvele chutia aj slivky a broskyne. Po diéte skúste hrušky. 

Máte doma rozrobené balenie tortíll a premýšľate, s čím ich zavinúť? Omrknite ďalšie recepty s proteínovými tortillami alebo inú inšpiráciu na low carb varenie.

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

5,0
1 hodnotení
Autorka keto receptov Kateřina Wágnerová

Autorka skvelých keto receptov miluje varenie aj pečenie. Rada skúša veci a experimentuje so surovinami. Skúste to podľa nej aj vy.

Recepty na low carb sladké bodky nabudúce:

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov