Zapečená proteínová omeleta

1 hodnotení

Recept na zapečenú proteínovú omeletu
Recept na zapečenú proteínovú omeletu

S našimi proteínovými jedlami môžete v kuchyni čarovať. Dôkazom je tento recept, v ktorom proteínovú omeletu zapekáme so zeleninou a so syrom. Je to ľahké! Pusťte sa do toho.

Na zapečenú proteínovú omeletu potrebujeme

Proteínová omeleta – príchuť ementál a sušené paradajky27 g
Šampiňón biely100 g
Cuketa100 g
Cherry paradajka50 g
Cibuľka jarná20 g
Tvrdý syr (45 % tuku)50 g
Olivový olej10 ml
Maslo5 g
Mandľová múka10 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Drvená rasca2 g
Voda100 ml
Čerstvá bazalkapodľa chuti

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín vytvoríme 2 porcie omelety.

Na tento recept sme použili syr typu gouda.

  • 27 g proteínovej omelety je 1 vrecko.
  • 10 ml olivového oleja je zhruba 1 polievková lyžica.
  • 10 g mandľovej múky je zhruba 1 polievková lyžica
  • 2 g drvenej rasce je zhruba štipka (½ čajovej lyžičky).

Ako pripraviť zapečenú proteínovú omeletu

  1. Šampiňóny nakrájame na plátky, cuketu na polkolieska, bielu časť jarnej cibuľky a paradajky na kolieska, tvrdý syr nastrúhame nahrubo na strúhadle.
  2. Na olivovom oleji krátko speníme jarnú cibuľku, pridáme cuketu a šampiňóny a orestujeme.
  3. Ochutíme korením a mletou rascou, zľahka osolíme (so soľou opatrne, syr je slaný sám osebe).
  4. Zapekaciu misku vymažeme zmäknutým maslom a vysypeme mandľovou múkou.
  5. Zmes na proteínovú omeletu rozmiešame podľa návodu v 100 ml vody.
  6. Do nachystanej misky preložíme orestovanú zeleninu, posypeme nasekanou čerstvou bazalkou, zalejeme zmesou na omeletu a navrch poukladáme na kolieska nakrájané paradajky.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 – 20 minút.
  8. Potom opatrne vyberieme z rúry, posypeme nastrúhaným syrom a vrátime späť.
  9. Dopekáme ďalších asi 10 minút, syr sa musí úplne rozpustiť a mal by vytvoriť zlatistú kôrku.
  10. Pri podávaní posypeme podľa chuti nasekanou čerstvou bazalkou.

S čím je omeleta tiež dobrá?

Do zapečenej omelety môžete pridať aj listový špenát a syr gouda nahradiť napr. mozzarellou.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 089 kJ/261 kcal
Bielkoviny27,4 g
Sacharidy7,2 g
Tuky18,3 g
Vláknina3,6 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

5,0
1 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Proteínová omeleta v hlavnej úlohe

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov