Zapečené šampiňóny portobello

3 hodnotení

Recept na zapečené šampiňóny portobello
Recept na zapečené šampiňóny portobello

Veľké krémové šampiňóny portobello – chutia skvele a sú úplne bez cukru. Spoľahlivo poslúžia ako hlavné jedlo, napríklad plnené mletým mäsom a posypané syrom.  

Na zapečené šampiňóny portobello potrebujeme

Proteínová omeleta – príchuť ementál a sušené paradajky27 g
Šampiňón portobello300 g
Mleté hovädzie mäso80 g
Cibuľa biela20 g
Cherry paradajka50 g
Parmezán14 g
Cesnak3 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Olivový olej20 ml
Sušené oregano2 g
Voda30 ml

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín vytvoríme 2 porcie zapečených šampiňónov portobello.

  • 27 g proteínovej omelety = 1 vrecko  

  • 300 g šampiňónov portobello = 2 väčšie kusy  

  • 14 g parmezánu = 2 polievkové lyžice  

  • 3 g cesnaku = 1 menší strúčik  

  • 20 ml olivového oleja = 2 polievkové lyžice  

  • 2 g sušeného oregana = ½ čajovej lyžičky 

Ako pripraviť zapečené šampiňóny portobello

  1. Šampiňóny očistíme a odstránime nožičky, ktoré nakrájame na malé kocky.
  2. Na lyžici olivového oleja speníme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a restujeme.
  3. Hneď ako sa mäso zatiahne, prisypeme pokrájané nožičky šampiňónov a chvíľu restujeme.
  4. Pridáme prelisovaný cesnak.
  5. Zmes zľahka osolíme, okoreníme a na záver pridáme nadrobno pokrájané paradajky a oregano.
  6. Zapekaciu misku vymažeme lyžicou olivového oleja a položíme do nej šampiňóny, ktoré naplníme mäsovou zmesou.  
  7. Zmes na proteínovú omeletu rozmiešame vo veľmi malom množstve vody a zalejeme ňou nachystané šampiňóny.
  8. Misku zakryjeme alobalom, pečieme zakryté v rúre vyhriatej na 180 °C 20 minút.
  9. Potom opatrne odstránime alobal, šampiňóny zľahka posypeme strúhaným syrom a odkryté pečieme ešte asi 10 minút.

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 245 kJ/ 298 kcal
Bielkoviny22 g
Sacharidy7,5 g
Tuky19,3 g
Vláknina3,4 g

Po ktorých surovinách môžete ešte siahnuť?

Namiesto cherry paradajok pokojne využite sušené paradajky. Miesto parmezánu napr. mozarellu alebo gorgonzolu. Šampiňóny môžete dochutiť aj čerstvo posekanými bylinkami (napr. bazalkou či pažítkou).  

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,7
3 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Skúste ďalšie recepty s hubami a so zeleninou

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov