
- veľmi jednoduché
- 2 porcie
- 50 min
- od 2. kroku

Už ste objavili kúzlo zapečeného karfiolu? My ho obaľujeme v cestíčku a správne kombinujeme suroviny. Skúste karfiol podľa nášho ľahko pikantného receptu.
Na zapečený karfiol potrebujeme
Karfiol | 200 g |
Paprika čili | 10 g |
Paradajka | 50 g |
Parmezán | 30 g |
Vajce | 2 ks |
Jogurt biely grécky | 140 g |
Cesnak | 3 g |
Mandľová múka | 10 g |
Olivový olej | 10 ml |
Proteínová omáčka arrabbiata | 40 g |
Slnečnicové semienka | 5 g |
Tekvicové semienka | 5 g |
Soľ | podľa chuti |
Korenie | podľa chuti |
Čerstvá petržlenová vňať | podľa chuti |
Drvená rasca | 1 |
Nechcete vážiť?
Z uvedených surovín pripravíme 2 porcie zapečeného karfiolu.
- 200 g karfiolu = cca ½ malého karfiolu
- 10 g čili papričky = cca ½ čili papričky
- 30 g parmezánu = cca 4 polievkové lyžice
- 3 g cesnaku = 1 stredne veľký strúčik
- 10 g mandľovej múky = 1 polievková lyžica
- 10 ml olivového oleja = 1 polievková lyžica
- 40 g proteínovej omáčky arrabbiata = 4 čajové lyžičky
Ako pripravíme zapečený karfiol
- Karfiol očistíme a nakrájame na asi 1 cm plátky.
- Z vajec, jogurtu, prelisovaného cesnaku a mandľovej múky si pripravíme cestíčko, ktoré dochutíme soľou, korením a drvenou rascou.
- Karfiol v pripravenom cestíčku obalíme.
- Obalený karfiol chvíľku opečieme z oboch strán na panvici na lyžici olivového oleja.
- Uložíme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie.
- Na karfiol dáme plátky paradajok, čili papričky a posypeme nastrúhaným syrom.
- Pečieme v rúre na 185 stupňoch Celzia približne 30 minút.
- Po upečení pridáme omáčku arrabbiata a petržlenovú vňať zmiešanú so semienkami.
- Na záver môžeme ľahko pokvapkať olivovým olejom.
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 425 kJ/341 kcal |
Bielkoviny | 24,6 g |
Sacharidy | 10,6 g |
Tuky | 21,3 g |
Vláknina | 5,3 g |
Nemusíte pikantné jedlá? Dochuťte karfiol inak
Pokiaľ nemáte radi štipľavé, nahraďte čili papričku klasickou paprikou a omáčku arrabbiata bazalkovým pestom.
Pre ešte výraznejšiu chuť môžete do cestíčka pridať sekaný koriander, bazalku či inú sezónnu bylinku.

Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
4,5
2 hodnotení
Vhodné ako
Autor
Monika RandárováAutorka skvelých keto receptov miluje varenie, pečenie a natáčanie videí. To, ako o jedle premýšľa, vás bude baviť a inšpirovať.
Keď ochutnáte karfiol, skúste tiež:
Online


Potrebujete poradiť?

Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.
Odoslaním e-mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov