Zapečený karfiol s omáčkou arrabbiata

2 hodnotení

Recept na zapečený karfiol s omáčkou arrabbiata
Recept na zapečený karfiol s omáčkou arrabbiata

Už ste objavili kúzlo zapečeného karfiolu? My ho obaľujeme v cestíčku a správne kombinujeme suroviny. Skúste karfiol podľa nášho ľahko pikantného receptu. 

Na zapečený karfiol potrebujeme

Karfiol200 g
Paprika čili10 g
Paradajka50 g
Parmezán30 g
Vajce2 ks
Jogurt biely grécky140 g
Cesnak3 g
Mandľová múka10 g
Olivový olej10 ml
Proteínová omáčka arrabbiata 40 g
Slnečnicové semienka5 g
Tekvicové semienka5 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Čerstvá petržlenová vňaťpodľa chuti
Drvená rasca1

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín pripravíme 2 porcie zapečeného karfiolu.  

  • 200 g karfiolu = cca ½ malého karfiolu  
  • 10 g čili papričky = cca ½ čili papričky
  • 30 g parmezánu = cca 4 polievkové lyžice
  • 3 g cesnaku = 1 stredne veľký strúčik
  • 10 g mandľovej múky = 1 polievková lyžica
  • 10 ml olivového oleja = 1 polievková lyžica
  • 40 g proteínovej omáčky arrabbiata = 4 čajové lyžičky

Ako pripravíme zapečený karfiol

  1. Karfiol očistíme a nakrájame na asi 1 cm plátky.
  2. Z vajec, jogurtu, prelisovaného cesnaku a mandľovej múky si pripravíme cestíčko, ktoré dochutíme soľou, korením a drvenou rascou.
  3. Karfiol v pripravenom cestíčku obalíme.
  4. Obalený karfiol chvíľku opečieme z oboch strán na panvici na lyžici olivového oleja.
  5. Uložíme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie.
  6. Na karfiol dáme plátky paradajok, čili papričky a posypeme nastrúhaným syrom.
  7. Pečieme v rúre na 185 stupňoch Celzia približne 30 minút.
  8. Po upečení pridáme omáčku arrabbiata a petržlenovú vňať zmiešanú so semienkami.
  9. Na záver môžeme ľahko pokvapkať olivovým olejom.

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 425 kJ/341 kcal 
Bielkoviny24,6 g 
Sacharidy10,6 g
Tuky21,3 g
Vláknina5,3 g

Nemusíte pikantné jedlá? Dochuťte karfiol inak

Pokiaľ nemáte radi štipľavé, nahraďte čili papričku klasickou paprikou a omáčku arrabbiata bazalkovým pestom.

Pre ešte výraznejšiu chuť môžete do cestíčka pridať sekaný koriander, bazalku či inú sezónnu bylinku.

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,5
2 hodnotení
Autorka keto receptov Monika Randárová

Autorka skvelých keto receptov miluje varenie, pečenie a natáčanie videí. To, ako o jedle premýšľa, vás bude baviť a inšpirovať.

Keď ochutnáte karfiol, skúste tiež:

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov